2018 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis

Įvyko Regiono bibliotekų tarybos posėdis


2018 m. gegužės 2 d. neseniai naujose erdvėse įsikūrusioje Akmenės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko Šiaulių regiono bibliotekų tarybos posėdis. Jame buvo aptarti Regiono (Šiaulių ir Telšių apskričių) viešųjų bibliotekų veiklos rezultatai ir ateities bendradarbiavimo planai.

Susirinkusius posėdžio dalyvius sveikino Akmenės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Apolinaras Nicius, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos direktorius prof. dr. Bronius Maskuliūnas, Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė.
Posėdyje dalyvavo LR kultūros ministerijos Kultūrinės atminties ir paveldo politikos skyriaus vyr. specialistė Erika Buivydienė.
Posėdžio darbotvarkėje buvo numatyti Regiono bibliotekų tarybos pirmininko ir pavaduotojo rinkimai. Pirmininke išrinkta Ekaterina Prakapene, ŠAVB Bibliotekų metodikos ir vadybos skyriaus vedėja. Pirmininkės pavaduotoja  tapo Ingrida Klupšaitė, Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė.
ŠAVB Bibliotekų metodikos ir vadybos skyriaus vyr. metodininkė tiriamajai ir analitinei veiklai dr. Simona Juzėnienė pristatė Regiono savivaldybių viešųjų bibliotekų 2017 m. statistinių rodiklių apžvalgą. Po pristatymo vyko diskusija.
ŠAVB Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus vedėja Inga Liekmanienė pasidalijo aktualia informacija apie nacionalinės skaitymo skatinimo akcijos „Vasara su knyga 2018“ organizavimą ir Šiaulių regiono viešųjų bibliotekų vaidmenį ją įgyvendinant.
ŠAVB Kraštotyros, senųjų spaudinių ir skaitmeninimo skyriaus vyr. bibliotekininkė Audronė Baškienė informavo apie kultūros paveldo skaitmeninimo proceso organizavimą ir bendradarbiavimo gaires įgyvendinant investicinį projektą  „Visuomenės poreikius atitinkančios virtualios kultūrinės erdvės vystymas“.
Pasibaigus posėdžiui dalyviai apžiūrėjo naująją Akmenės rajono savivaldybės viešąją biblioteką.
Simonos Juzėnienės inf.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą