2017 m. gruodžio 14 d., ketvirtadienis

Regiono bibliotekų tarybos posėdis

2017 m. gruodžio 14 d. paskutiniame šiais metais Šiaulių regiono bibliotekų tarybos posėdyje aptarti bendros Regiono viešųjų bibliotekų veiklos rezultatai ir 2018 m. veiklos gairės. Dalyviai taip pat išklausė Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos lektorės Gražinos Ramanauskaitės-Tiumenevienės pranešimą „Visuomenės informavimo aktualijos ir problematika“.
Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos direktorius prof. Bronius Maskuliūnas, pasveikinęs posėdžio dalyvius, pasidžiaugė, kad metai buvo produktyvūs, atlikta daug gerų darbų, surengta įdomių renginių. Vienas svarbiausių – „Šiaulių knygų mugė 2017“, kurioje apsilankė beveik 3000 žmonių. Kitas, pareikalavęs daug laiko ir žmogiškųjų išteklių – tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Neįgalus žmogus: visuomenėje, šeimoje, bibliotekoje“. Pristatyti bibliotekoje dėl reorganizacijos vykstantys struktūriniai pokyčiai,  kitų metų tikslai ir veiklos kryptys.

ŠAVB Regioninio bibliotekų veiklos ir vadybos skyriaus vedėja Ekaterina Prakapene apžvelgė 2017 m. bibliotekų specialistų kvalifikacijos tobulinimo, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos inicijuoto projekto „Bibliotekų specialistų mokymai“, ŠAVB projekto „Mobili inovatyvių technologijų laboratorija“ rezultatus, kurie pranoko organizatorių lūkesčius.
Asta Kaktytė, ŠAVB Meno ir muzikos skyriaus bibliotekininkė, pakomentavo ŠAVB vykdomas veiklas, susijusias su knygos ženklu. Pranešėja priminė, kad biblioteka yra paskelbusi tarptautinį ekslibrisų konkursą ir parodą „EX LIBRIS. ATKURTAI LIETUVAI – 100“, skirtą  Valstybės atkūrimo 100-mečiui, kurį Lietuva minės 2018 m.
Naudingas bibliotekų atstovams buvo ir viešnios iš Vilniaus pranešimas bei praktiški patarimai, kaip nepažeisti fotografuojant autorių teisių, kaip viešinti nuotraukas su vaikų atvaizdais ir kiti.
Pasirūpinta ir kalėdinėmis dovanomis bibliotekoms. Dovanų krepšelyje šiemet – ŠAVB leidiniai: knyga „Gerardas Bagdonavičius ir Šiaulių krašto knygos ženklai“, „V. D. Brennerio plakečių, medalių ir monetų parodos katalogas iš Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus rinkinio“ bei trečiasis žurnalo „Aušros alėja“ numeris.
L. Juzulėnienės inf.
L. Feimanienės nuotr.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą