2016 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Ar jau pastebėjote naujas Šiaulių rajono bibliotekų iškabas?

Lankydamiesi mums jau žinomose vietose dažnai nepastebime iškabų, reklaminių stendų. Gal jos nepatrauklios? Norėdami pritraukti naujus bibliotekos skaitytojus ir sudominti esamus – Šiaulių rajono savivaldybės viešoji biblioteka siekia pagerinti Šiaulių rajono viešosios bibliotekos, apjungiančios 27 bibliotekas, paslaugų plėtrą ir jų reklamos, įvaizdžio sklaidą rajone. Šią galimybę suteikia šiemet vykdomas projektas „Pamatykim kiekvieną nepastebėtą kaimo biblioteką“. 2016-ieji yra „Bibliotekų metai“, todėl smagu, kad šio projekto veiklos leidžia pajusti šiuolaikinių medijų svarbą ir informacinę naudą. Iki šiol visi rajono bibliotekos padaliniai neturėjo vienodų ir patrauklių iškabų, nei šiuolaikinės kaimo bibliotekos teikiamų paslaugų išorinės reklamos. Nauji inovatyvūs lauko reklamos stendai su LED apšvietimu  yra ne tik tekstiniai, bet ir su bibliotekos logotipu, bibliotekose teikiamų paslaugų piktogramomis, QR kodo vaizdu, kuriame užkoduotas interneto svetainės adresas pasufleruos jums įvairią informaciją, informuos apie jos darbo laiką. Manytina, kad šios apšviestos ir gerai pastebimos iškabos pagerins kaimo bibliotekų, kaip įdomių kultūros ir informacijos centrų įvaizdį, praplės jų paslaugų sklaidą rajone, o bibliotekos vardas ir veiklos bus labiau matomos žiniasklaidoje. Šiuo metu jau pakabintos 6 iškabos: Aukštelkės, Bridų, Bubių, Bazilionų, Ginkūnų ir Raudėnų bibliotekose.
Šiuo projektu vykdoma ir kita mūsų bibliotekos sklaidos programa – Šiaulių apskrities televizijoje kuriamas filmas apie 65 metų veiklos raidą, kurioje paminėsime ne tik istorinę sovietinių kultūros įstaigų kaitą rajone, bet ir mūsų darbuotojus, visa širdimi atsidavusius žmonių ugdymui, jų informacinių ir kultūrinių poreikių patenkinimui.
Paskendę kasdienybės rutinoje nepamirškim domėtis savo krašto kultūra, ne tik stebėti, bet ir pastebėti, reaguoti į naujus pokyčius. O eidami pro Šiaulių rajono bibliotekas pakelkim akis aukštyn, galbūt pamatysime naujų dar nematytų  dalykų, kurie mus nustebins ir paskatins norą apsilankyti jose!

Roberta Rasikienė,
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
kultūrinės veiklos vadybininkė


Almanto Šlivinsko nuotrauka

                                         Ginkūnų biblioteka su nauja iškaba                                                 

1 komentaras:

  1. gauti 2% pagalbos pasiūlymą
      daryti verslą, pirkti automobilį ir apmokėti sąskaitas
      susisiekite su selsumat@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti