2016 m. gegužės 4 d., trečiadienis

Studentės iš Turkijos Zeynep Neris Kaplan parodos pristatymas Vaikų literatūros skyriuje

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje (Gvazdikų takas 8) pristatyta studentės iš Turkijos Zeynep Neris Kaplan paroda „We are different but also we are the same“ („Mes esame skirtingi, bet taip pat ir panašūs“). Parodoje netradiciniu būdu eksponuojami 22 akvarele tapyti skirtingų šalių jaunuolių portretai: Italijos, Ispanijos, Japonijos, Vokietijos, Indijos, Kamerūno, Turkijos, Graikijos, Ukrainos ir daugelio kitų šalių. Jaunoji menininkė juos pateikė ypatinga eksponavimo forma – parodos lankytojai gali išvysti tik pusės veido portretus. Pasitelkdama savo kūrybines galias Zeynep Neris Kaplan atskleidė kiekvieno tapyto draugo individualumą.

Parodos atidarymo metu bibliotekoje susirinko gausus būrys pagal Erasmus+ programą Šiauliuose studijuojančių ar dirbančių svečių iš užsienio, ir ne tik. Jaunąją menininkę anglų kalba pristatė bibliotekoje savanoriškai dirbanti italė Ester Ceriani. Tuo tarpu Zeynep Neris Kaplan trumpai papasakojo apie savo eksponuojamą parodą, pabrėždama jog mes visi labai skirtingi, tačiau visi esam žmonės, padėkojo gausiam susirinkusiųjų būriui. Kalbą tarė ir Šiaulių universiteto prof. Ričardas Garbačiauskas, kuris pasidžiaugė tokia gabia studente ir palinkėjo tolimesnės sėkmės.

Vaikų literatūros skyriuje dar nėra buvę tokio didelio būrio skirtingų šalių jaunimo. Bibliotekos svečiams buvo smagu pamatyti savo pačių portretus, įdomu buvo atpažinti ir įvertinti pažįstamų, draugų nutapytus veidus.
Paroda bus eksponuojama iki gegužės 15 d. Visi susidomėję laukiami Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje (Gvazdikų takas 8).

Agnė Kemzūraitė
Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos
Specialistė kultūrinei-edukacinei veiklai



                                                   


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą