2016 m. gegužės 20 d., penktadienis

Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vykdomo projekto dalyvių edukacinė išvyka „Lėlių namus“

Šiaulių rajono savivaldybės viešoji biblioteka vykdo projektą „Personažų šėlsmas bibliotekose“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių rajono savivaldybė. Projekte dalyvaujančiuose bibliotekos struktūriniuose-teritoriniuose padaliniuose vaikai išrinko mėgiamiausią personažą, ruošiasi jį pasigaminti ir kartu su personažais dalyvauti teatralizuotoje šventėje „Personažų šėlsmas“ Gruzdžiuose rugpjūčio mėnesį.
Gegužės 12 d. bibliotekų darbuotojai ir jiems talkinantys savanoriai, norintys išmokti pasigaminti lėles, dalyvavo edukacinėje išvykoje į „Lėlių namus“ Žagarėje.
„Lėlių namų“ šeimininkė tautodailininkė Aušra Petrauskienė mielai priėmė savo lėlių karalijoje, supažindino su lėlių tipais, gaminimo būdais nuo paprasčiausio iki sudėtingiausio. Akis džiugino  Joniškio miesto šventei sukurtos lėlės, vilkinčios XIII-XVII amžių rūbais: miesto burmistras ir jo žmona, vyskupas, žiemgalių žynys, didikai. Lėlių namuose – gausybė lėlių vilkinčių įvairių šalių tautiniais rūbais, teatrinių lėlių ir nuotaikingų kaliausių.
Edukatorės Aušros išdalinti medžiagos lopinėliai, virvutės, smeigtukai ir kamšalas, atrodo, akimirksniu virto galva, rankomis ir suknele. Nebuvo vienodos lėlytės, kaip ir jų kūrėjos skiriasi būdu ir gebėjimais. Edukacijos dalyvės nemanė, kad išvykdamos namo jau turės po nuotaikingą draugę, su kuria galima vaidinti, improvizuoti ar šiaip papuošti lentyną. Nuotaiką dar labiau praskaidrino edukacijos pabaigoje Žagarės klebono Mariaus Dyglio pasiūlytos vaišės – žagarvyšnių uogienė, kurios pavadinimą visos dalyvės išmoko ir dabar žinos, kad Žagarėje reikia prašyti zaptės.

Audronė Kiršinaitė,
Projekto vadovė
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyriausioji  metodininkė


                                               







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą