2016 m. gegužės 10 d., antradienis

Rėkyvoje paminėta Europos diena

Gegužės 9-oji diena kasmet švenčiama kaip Europos diena, kuomet džiaugiamasi taika ir vienybe visoje Europoje. Šia proga Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Rėkyvos filialas (Energetikų g. 7), bendradarbiaujant su Rėkyvos progimnazijos socialine pedagoge Alma Girdvainiene, mikrorajono moksleivius pakvietė į renginį „Europa – mūsų namai“. Susitikime dalyvavo ir bibliotekoje pagal Erasmus+ programą savanoriaujantis ispanas Ivan Garcia Martin.

Renginio metu buvo keliamas tolerancijos, vertybių bei vienybės klausimas. Mokiniai, kartu su mokytojais, peržiūrėjo R. Bružo režisuotą filmą „Čia mūsų namai“, pasakojantį apie tris skirtingus ir drauge  panašius žmones, gyvenančius greta mūsų. Filmo herojai nuolat susiduria su neigiamomis aplinkinių nuostatomis, vertinančiais žvilgsniai bei nepasitikėjimu. Tačiau pabrėžiama, jog Europa bei jos šalys turėtų būti visų namai, juk nepaisant kaip žmonės skiriasi vizualiai, jie visi panašūs.

Bibliotekoje savanoriškai dirbantis Ivan moksleiviams pristatė savo šalį – Ispaniją, papasakojo apie Erasmus+ programos privalumus bei savo motyvus, kodėl pradėjo savanoriauti, kodėl tai svarbu bei kodėl pasirinko Lietuvą. Vaikino nuomone, lietuviai yra itin uždari žmonės, tačiau pakankamai greitai atsiveriantys kitiems ir parodantys savo draugiškumą, nuoširdumą bei toleranciją. Ivan su keletu mokinių taip pat sudalyvavo edukaciniame origami užsiėmime, kurio metu buvo sudėta žavi ir unikali origami 3D Europos Sąjungos vėliava.

Susitikimo pabaigoje Rėkyvos progimnazijos direktorius Romas Senkus pasidžiaugė, jog mokykla Europos dieną kartu su biblioteka jau švenčia nebe pirmus metus, o visiems susirinkusiems palinkėjo būti tolerantiškiems bei vieningiems.

 Agnė Kemzūraitė
Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos
specialistė kultūrinei-edukacinei veiklai 


                                                    





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą