2016 m. balandžio 1 d., penktadienis

ĮSIMINTINA RAUDĖNIŠKIŲ KELIONĖ

Šiaulių rajono Raudėnų kaimo ir mokyklos bendruomenių nariai lankėsi įsimintinoje kelionėje į Vilnių. Tai politiko, mecenato Ramūno Karbauskio dovana bendruomenei, apie kurią pranešė Seimo narė Rima Baškienė, dalyvaudama Raudėnų bibliotekos 65-erių metų jubiliejaus renginyje.
Pirmiausia apsilankėme Lietuvos Respublikos Seime. Mus pasitiko Lietuvos Respublikos Seimo narė Rima Baškienė bei jos padėjėjos Miglė Savukaitė ir Dalia Rapnikaitė. Turėjome galimybę pamatyti, kur ir kaip dirba Seimo nariai – apžiūrėjome vieną moderniausių Europoje parlamento salių, pabuvojome Kovo 11-osios salėje. Taip pat aplankėme konferencijoms, pasitarimams, susitikimams skirtas Algirdo Mykolo Brazausko, Lietuvos Tarybos, Konstitucijos sales. Ramybę ir susikaupimą  pajutome  apsilankę Jono Pauliaus II auloje.
Turėjome galimybę padiskutuoti su Seimo nariais Dalia Teišerskyte ir Povilu Urbšiu, visi pabendravome prie arbatos puodelio. Visos ekskursijos metu jautėme Seimo narės Rimos Baškienės ir jos padėjėjų nuoširdų rūpestį ir globą.
Kad jau atvykome į sostinę, tai nepraleidome progos pasigrožėti Vilniaus senamiesčiu, aplankyti Prezidentūros kiemelį, užsukti į Arkikatedrą baziliką, aplankyti Valdovų rūmus. Ekskursijos metu susipažinome su Valdovų rūmų muziejaus nuolatinėmis ekspozicijomis. Pirmoje ekskursijos dalyje sužinojome apie Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos ir jos teritorijos raidą valstybės bei Europos istorijos kontekste, pasivaikščiojome po įspūdingą archeologinį rezervatą, kurį gaubia atkurtas Valdovų rūmų pastatas, apžiūrėjome išlikusius autentiškus mūrus ir Vilniaus centre per 20 metų archeologų aptiktus unikalius radinius, pasakojančius apie mūsų istoriją.
Visi ekskursijos dalyviai taria nuoširdų AČIŪ Seimo narei Rimai Baškienei ir mecenatui Ramūnui Karbauskui už puikią dovaną.

Danutė Slavinskienė, Raudėnų bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Šiaulių rajonas










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą