2015 m. spalio 29 d., ketvirtadienis

Praktinis užsiėmimas „Savęs pažinimas ir ugdymas karjerai“




2015 metų spalio 13–15 dienomis Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos  Raudėnų ir Kairių filialuose bei  Šiaulių rajono savivaldybės švietimo centro salėje Kuršėnuose vyko projekto ,,Verslo ir amatų akademija“ praktinis užsiėmimas ,,Savęs pažinimas ir ugdymas karjerai“, kurį vedė Šiaulių teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro vyr. specialistė Edita Jocienė, o paskaitą ,,Verslo teisės pagrindai“ skaitė VšĮ Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centro vadybininkė Ramunė Jocienė.
Susirinkusiems buvo pristatyti karjeros planavimo žingsniai, patarimai, kaip formuoti savęs pažinimo įgūdžius, atskleisti stipriąsias bei tobulintinas asmens puses, stiprinti pasitikėjimą savo jėgomis.  Užsiėmimų dalyviai atliko savęs pažinimo, tikslų ir vertybių nustatymo testus.
Spalio 13 dieną Raudėnų  bibliotekoje vyko renginys ,,Savęs pažinimas ir ugdymas karjerai", kuriame   dalyvavo Raudėnų mokyklos-daugiafunkcio centro 8–10 klasių  moksleiviai bei  jau mokyklą baigęs jaunimas.  Renginį sudarė dvi paskaitos.  Paskaitą  „Savęs pažinimas ir ugdymas karjerai“  skaitė  Šiaulių teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro vyr. specialistė Edita Jocienė. Paskaitos metu jaunimas ne tik klausė lektorės, bet  atlikinėjo  ir praktines užduotis, pavyzdžiui, atlikus užduotį  „Asmenybės polinkiai“,  buvo galima sužinoti į kurį profesijos tipą turime polinkį.
Kitas pratimas – skirtas padėti sužinoti asmenines savybes, galinčias turėti įtakos verslo sėkmei, susipažinti su stresinėmis situacijomis, galinčiomis iškilti dirbant bei išsiaiškinti, kokią svarbią patirtį ir įgūdžius jau turime ir kokių dar trūksta. Šis pratimas paskatino „geriau įsižiūrėti“ į save, davė peno apmąstymams bei įžvalgoms  dėl pasitaikančių spragų tarp svajonių ir realybės renkantis profesiją.  Paskaitą  „Verslo teisės pagrindai“  skaitė VšĮ Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centro vadybininkė Ramunė Jocienė. Jaunieji klausytojai   sužinojo, kokie yra svarbiausi kriterijai steigiant įmones, kada ir kaip mokėti mokesčius.
Spalio 14 dieną Kairių bibliotekoje vyko projekto „Verslo ir amatų akademija“ praktinis užsiėmimas „Savęs pažinimas ir ugdymas karjerai“, organizuotas vieno iš projekto partnerių – Šiaulių teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro vyr. specialistės Editos Jocienės. Mokymuose dalyvavo Kairių pagrindinės mokyklos 8–10 klasių mokiniai ir jų  mokytoja Aušrinė Jarutienė. Užsiėmimų metu moksleiviai pildė  testą ,,Asmenybės polinkiai‘‘, kuris parodo gaires, į kokius profesijų  tipus  kiekvienas jaunuolis  turi polinkį. Priminta, kad galutinį sprendimą  kiekvienas turi padaryti pats. Kitas testas – skirtas nustatyti priežastis, paskatinusias kurti savo verslą, padėti sužinoti asmenines savybes, turinčias įtakos verslo sėkmei, susipažinti su stresinėmis situacijomis, galinčiomis iškilti dirbant bei išsiaiškinti, kokią svarbią patirtį ir įgūdžius jau turi ir kokių dar trūksta. Mokiniai buvo supažindinti su verslo teisės pagrindais  – paaiškinta, kokius mokesčius turi mokėti būsimas verslininkas, kokio pobūdžio įmonę steigti, kaip pasiekti pelno ir pan. Šią informaciją pateikė Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centro vadybininkė  Ramunė Jocienė. Tikimasi, kad su verslo pagrindais susipažinęs  jaunimas, bet dar neturintis lėšų savo biurui įrengti, sėkmingai ims plėtoti savo verslą ir sulauks sėkmės šio projekto dėka.
Spalio 15 dieną Šiaulių rajono savivaldybės švietimo centre, Kuršėnuose, vyko trečiasis praktinis užsiėmimas, kuriame dalyvavo  Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos 10 klasės mokiniai ir VšĮ Kuršėnų politechnikos mokyklos mokiniai. Paskaitos pradžioje Šiaulių rajono savivaldybės švietimo centro metodininkė  Dovilė Navickaitė dalyviams pristatė projektą  ,,Verslo ir amatų akademija“.
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos                                                                                   Informacijos  ir kraštotyros skyriaus informacija

Nuotraukas ir informaciją pateikė: Ramutė Preimontienė, Danutės Slavinskienė, Joneta Filinskė

Praktinio užsiėmimo ir paskaitos medžiagą rasite čia>>>http://biblioteka.w3.lt/projekto-verslo-ir-amatu-akademija-praktinio-uzsiemimo-ir-paskaitos-medziaga/

                                               






1 komentaras:

  1. daug žmonių bijo, yra užstrigę nekomfortiškoj komforto zonoj ir nerizikuoja. atlikus karjeros testą pas AMES supratau kur man reikia eiti, ten nuėjau ir dabar labai laimingas. visiems to paties linkiu

    AtsakytiPanaikinti